Inspanningstesten


Via een inspanningstest kunnen de lactaatwaardes bepaald worden.

Op basis van die resultaten kan men de drempels en hartslagzones bepalen, om op die manier de trainingen te optimaliseren en zo de conditie en prestaties te verbeteren.

Voor zowel de recreant ongeacht het niveau als de topsporter.


Maak uw afspraak

SPORTMASSAGE


Door training en het leveren van sportieve prestaties loopt het lichaam schade op.

Sportmassage wordt dan ook vaak toegepast om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen.

De afvalstoffen in de spieren die kramp, pijn of vermoeidheid veroorzaken, worden er door middel van een sportmassage uit gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed, waardoor de sporter sneller herstelt en sneller betere prestaties kan leveren.


De effecten van een sportmassage zijn:
- Een verbeterde doorbloeding.
- Een verbeterde stofwisseling (mede door de verbeterde doorbloeding).
- Een verbeterde spierfunctie (door de verbeterde spierdoorbloeding en door beïnvloeding van de spiertonus).
- Een algemene invloed op het welbevinden (krachtgevoel, vermoeidheid, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering, stemming en psyche).
- Psychisch effect


Maak uw afspraak

CUPPING MASSAGE


Vacussage of cupping, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die vooral gebruikt wordt om gifstoffen en spierknopen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlakte te trekken. En dat met behulp van vacuüm gemaakte cups. Daardoor ademt de huid beter, ontstaat er een sterkere doorbloeding én wordt de stofwisseling bevorderd

Enkele voordelen van cupping:

*Verhoogde bloedcirculatie

*Sneller spierherstel na het sporten

*Minder spierspanning, minder spierkrampen en knopen

*Verhoogde beweeglijkheid in spieren en gewrichten. Doordat lagen weefsel ruimte krijgen en daardoor de bloedstroom naar de spieren wordt verhoogd.

*Behandelen van pijnpunten


Maak uw afspraak

Medical Taping


Medical taping is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om jouw spieren te ondersteunen. Het wordt onder andere gebruikt bij enkel-, pols-, knie-, schouder- en rugklachten.

Het ondersteunt de spieren zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten van overbelasting.

Op het moment dat de spieren niet meer goed functioneren, zal dit resulteren in klachten en symptomen. Door het gebruik van elastische tape zal dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.


Maak uw afspraak

SPORTONGEVALLEN REVALIDATIECOACH


Tijdens het sporten gaat niet altijd alles zoals verhoopt. Een uitschuiver, overbelasting of valpartij? Blessures komen altijd ongelegen, maar zijn jammer genoeg niet weg te denken uit de sportwereld.

U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten, als dat verantwoord kan, en uw conditie behouden.

Kort gezegd gaat de sporter actief aan zijn herstel werken en worden er oefenschema’s opgesteld en uitgevoerd, die passen bij de specifieke bewegingen van zijn sport. 

We proberen ook de oorzaak van de blessure te achterhalen. Deze kan zitten in trainingsarbeid, trainingsondergrond, techniek, bewegingsbeperkingen, schoeisel en materiaal.


Maak uw afspraak